Aasialaisesta keittiöstä löytyy sekä mieheni että minun lempimaut. Viime talven Malesian ja Thaimaan matkasta mulla onkin suurin ikävä niitä ihania ruokia! :) Matkakuumeen kourissa kirjastosta lähti mukaan Suuri Aasialainen Keittokirja jossa on yksi toistaan herkullisemman näköisiä ja kuuloisia ohjeita. Tässä ensimmäinen joka pääsi kokeiluun --ja tätä meillä tehdään uudestaankin!
 
KANTONILAINEN SITRUUNAKANA
 
 

 500 g broilerin rintafileitä

1 kevyesti vatkattu munankeltuainen
1 rkl vettä
2 tl soijakastiketta
2 tl kuivaa sherryä
3 tl maissijauhoja
1 dl maissijauhoja broileripalojen jauhottamiseen
2½ rkl vehnäjauhoja
öljyä friteeraukseen
 

Sitruunakastike
1 dl sitruunoista puristettua mehua (2 kpl sitruunoita)
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl kuivaa sherryä
2 tl maissijauhoja
1 rkl vettä suurukseen
(4 hyvin ohueksi viipaloitua kevätsipulia)
 

1. Leikkaa rintafileet pitkiksi ~1 cm levyisiksi suikaleiksi ja siirrä sivuun odottamaan. (Ruoka kannattaa valmistaa rintafileistä siksi, että valmiit suikaleet ovat yleensä liian pientä silppua). Sekoita kulhossa munankeltuainen, vesi, soijakastike, sherry ja 3 tl maissijauhoja tasaiseksi seokseksi. Kaada se broileripalojen päälle ja anna vetäytyä 10 minuuttia. (Meillä oli ~½ h, ei haitannut ollenkaan).
 
2. Siivilöi loput maissijauhoista vehnäjauhojen kanssa lautaselle. Pyöritä marinoidut broilerinpalat jauhoissa niin että ne peittyvät kokonaan ja siirrä ne lautaselle yhteen kerrokseen paistamista odottamaan.
 
3. Kuumenna friteerauskeitin (jos joulupukki ei ole teille vielä sellaista tuonut, voit kuumentaa öljyn wokissa tai paksupohjaisessa kattilassa) ja täytä ritilä kanapaloilla. Nosta kullanruskeiksi paistuneet palat lautaselle talouspaperin päälle valumaan.
 
4. Valmista samalla sitruunakastike. Sekoita sitruunamehu, vesi, sokeri ja sherry pienessä kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Sekoita maissijauhot ja 1 rkl vettä tasaiseksi. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kastike kiehuvaksi koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee.
 
Alkuperäisessä ohjeessa broilerinpalat friteerattiin uudelleen 2 minuutin ajan, koska niiden oletettiin ehtineen kylmetä. Ne voi valmistaa jopa tunteja etukäteen ja kuumentaa sitten uudestaan. Me teimme kastikkeen samalla kun friteerasimme broilerit, joten ne olivat yhtä aikaa valmiita. Kuuma kastike kaadetaan broileripalojen päälle ja koristellaan kevätsipulilla.