Isäntä on aiemmin laittanut savustuspönttöön possurullia, salvianlehtiä ristiin rastiin päälle ja peittänyt pekoninsiivuilla. Nyt kokeili samaa broileripihveillä ja hyviä tuli. Parmesankasvikset olivat uusi tuttavuus, todella herkullisia ja sitruunankuori sopi näihin erinomaisesti!
 
PEKONISALVIABROILERIT
 
3 kpl broilerin filepihvejä
(jos marinoimattomia, mausta suolalla ja pippurilla)
15 tuoretta salvianlehteä
9 siivua pekonia
 
Peittele fileet salvianlehdillä. Laita 3 pekoniviipaletta lomittain levyksi, filee niiden päälle ja kääri filee pekoniviipaleiden sisään. Kiinnitä cocktailtikulla. Kypsennä grillissä 10-15 min kunnes pekoni paistuu rapeaksi, filee tuntuu painettaessa napakalta ja niistä tihkuva neste on kirkasta. Kääri folioon ja anna lämmön tasaantua 10 min. Voit paistaa fileet myös pannulla.
 
PARMESANKASVIKSET
 
1 pieni kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 paprika
4 perunaa (tai vastaava määrä bataattia)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2-3 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
50 g parmesanraastetta
 
Pilko kasvikset reiluiksi paloiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita kasvikset ja valkosipulit laakeaan öljyttyyn uunivuokaan ja mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti. Paahda 250 C uunissa ~½ tuntia kunnes vihannekset ovat kypsyneet. Ripottele kypsien kasvisten päälle parmesaani- ja sitruunankuoriraasteet ja sekoita.