Jälkkäriksi mieheni oli valmistanut jo aamulla pistaasijäädykkeen. Todella hyvää  (mikäli pistaaseista pitää), eikä ollenkaan liian makeaa. Kastikkeena mansikkainen kastike. Ohje on 8 hengelle.
 
8 keltuaista

0,75 dl hunajaa

1 rkl sokeria

5 dl kuohukermaa

100 g pistaaseja
 
 
Vatkaa keltuaiset vaahdoksi. Kiehauta hunaja ja sokeri kattilassa ja anna jäähtyä hetken. Lisää hunajaseos keltuaisvaahtoon ja vatkaa viileäksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää keltuais-hunajaseokseen. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät hienoksi ja lisää massaan. Vuoraa esim. pitkulainen vuoka tuorekelmulla ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä foliolla. Pakasta yön yli. Nosta jäädyke kelmun avulla työlaudalle ja leikkaa siitä viipaleita. Nauti hieman sulaneena.
 
Ohje uusimmasta Yhteishyvän Ruokamaailmasta.