Miehen synttäreitä juhlistettiin tiistaina liekitetyllä hirvenfileellä ja pistaasijäädykkeellä. Kokkipoika valmisti sapuskansa itse, minä en liekitystä hallitse...

 

 

 

2 annosta

 

200 g 2-3 cm paksuisia viipaleita hirven, kauriin, peuran tai poron sisäfileetä (meillä siis hirven sisukkaa)
(vajaa) ½ tl rouhittua rosepippuria
1 rkl voita
½ maustemitallista suolaa
2-3 rkl giniä tai konjakkia (meillä konjakilla)
(2-3 rkl ranskankermaa)
 

Hiero pippuria pihvien molemmin puolin, anna maustua n. 15 minuuttia. Kuumenna paistinpannussa rasva, kunnes vaahto häviää ja rasva on vaaleanruskeaa. Paista fileeviipaleita 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta niin, että liha jää sisältä hieman punertavaksi. Kun olet paistanut kaikki fileet (älä paista montaa viipaletta kerralla), siirrä kaikki takaisin pannuun. Kaada siihen 2/3 alkoholista ja ravistele pannua. Ota pannu pois liedeltä, äläkä missään tapauksessa liekitä liesituulettimen alla! Kaada loppu alkoholi pannulle, sytytä tulitikku ja anna alkoholin palaa loppuun. Lisää ranskankerma pihvien joukkoon ja ravistele pannua niin saat herkullisen kastikkeen.
 

Mies käski lisätä, että toinen vaihtoehto on se, että ranskankerma kaadetaan pannulle ENNEN kuin alkoholi on ehtinyt palaa loppuun jolloin ranskankerma sammuttaa liekin ja alkoholin aromia jää kastikkeeseen enemmän. Meillä tehtiin tällä kertaa kastike erikseen.
 

 

Punaviinikastike 2 hengelle
 

Freesaa 2 salottisipulia pannulla. Lisää puolikas lihaliemikuutio, 3 dl vettä, punkkua maun mukaan. Makeuta hunajalla tai sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Siivilöi kastike ennen kuin suurustat Maizenalla. Punkun määrää on mahdoton sanoa, se riippuu siitä mitä punkkua sinulla on :)
 

HUOM! Kuvan kastiketta ei ole siivilöity, koska miehellä oli niin kiire katsomaan Top Chefiä ;) Lisukkeena uunivihannekset (sipulia, perunaa, porkkanaa)