Pikkujouluvieraiden tarjoiluja tämäkin hyydykekakku. Muutama vuosi sitten löytynyt innostus hyydykekakkujen tekoon ei ole vieläkään laantumaan päin. Miten sitä voikin niin totaalisesti kääntää kelkkansa -kerran kokeilla vaikeina pitämänsä hyydykekakun tekoa ja todeta että nämähän ovatkin nopeita valmistaa ja variaatioita voi kehitellä loputtomiin!
 
LIME-VALKOSUKLAA HYYDYKEKAKKU
 
150 g Jyväshyvän Kauratäytekeksejä
40 g margariinia
 
täyte
2 1/2 dl Flora Vanillaa
200 g Valion maustettua rahkaa Lime-valkosuklaa
130 g Pandan valkosuklaata
1 tl vanilliinisokeria
(1 rkl sokeria)
5 liivatelehteä
1/2 dl sitruunamehua

Laita 23 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja halutessasi myös reunoille suikaleet leivinpaperia. Murustele kaurakeksit ja sekoita sulatettu rasva joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, sekoita lime-valkosuklaarahka joukkoon. Mausta vanilliinisokerilla ja halutessasi sokerilla. Kiehauta sitruunamehu mikrossa. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liota liivatteet sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana rahkavaahtoon koko ajan sekoittaen. Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi ja sekoita suurin osa varovasti joukkoon, osan voit jättää koristelemista varten. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kun täyte on hyytynyt, koristele kakku vaikkapa valkosuklaaraasteella tai millä ikinä keksitkin! :) Raastettu limenkuorikin kävisi hyvin. Tonttukoristeet askarteli 10-vuotias apulainen :)