Kevennetty tonnikala-paprika-kirsikkatomaattipiirakka

 

 

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
40 g 60 % margariinia sulatettuna
1,5 dl maitoa 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa pyöreän piirasvuoan pohja ja reunat taikinalla. (Itse voitelen vuoan aina ensin)
 
Täyte:
1 prk tonnikalapaloja vedessä
1 paprika
1 iso sipuli
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
Santa Marian Pippurista yrttiseosta
2 kananmunaa
2 dl maitoa
100 g kevyttä juustoraastetta
 
Kuori ja pilko sipuli. Kannattaa kuullottaa ensin, muuten ei ennätä kunnolla kypsyä. Levitä tonnikala, sipuli ja paprikasuikaleet pohjan päälle, ripottele mauste. Sekoita munat ja maito keskenään, kaada täytteen päälle. Puolita kirsikkatomaatteja  ja paina ne hiukan täytteen sekaan. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

 

---

 

Otin alkuperäisen ohjeen Katin kakku blogista ja muokkailin sitä hieman kevyemmäksi. Laskin piirakan kokonaiskalorimäärän Mammadieetin keittokirjasta löytämälläni Excel-laskurilla ja sain lopputulokseksi 1875 kcal.

 

Ne jotka eivät laske kaloreita, voivat muuttaa pohjaan ½ dl juoksevaa margariinia, lisätä juustoraasteen määrää ja vaihtaa tonnikalapalat öljyssä oleviksi, koska ne ovat maukkaampia. Ellei kaapissasi ole juuri tuota Santa Marian purkkia, voi korvata sen esim. mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä kuten oreganolla tai muilla yrttisekoituksilla.