IMG_5477-normal.jpg

Tätä erittäin mehukasta kakkua olen tehnyt aiemminkin ja nyt tämä oli toinen joulukakuistamme.
 
Dajm-suklaarusinakakku

250 g margariinia
250 g sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
½ prk luumusosetta (n. 150 g)
2-2½ dl kevytkermaa
½ dl konjakkia (tai esim. rommia, kahvilikööriä tai Baileysia)
2 isoa Dajm-suklaapatukkaa murskana
suklaarusinoita maun mukaan

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pehmennä luumusose kermalla ja mausta konjakilla tms. Murskaa Dajmit. Sihtaa kuivat aineet taikinaan (älä enää vatkaa) ja lisää lopuksi Dajmit ja suklaarusinat varovasti käännellen taikinaan.

Kaada taikina yhteen isoon voideltuun ja korppujauhotettuun tai kahteen pienempään vuokaan. Paista 175 asteessa reilu tunti. Koristele halutulla tavalla, kuvan kakussa valkosuklaakuorrutus ja vaaleanpunaista glitterkuorrutetta.