En muista aiemmin tehneeni rahkatonta uunissa paistettavaa juustokakkua (ovatko ne oikeastaan edes juustokakkuja vai pikemminkin rahkapiirakoita, vaikkeivät oikein niitäkään?) mutta nyt on tämäkin puute korjattu :) Tämä kaipaisi ehdottomasti tomusokerihunnun ylleen, miten meiltä on päässyt moinen loppumaan??? Ohjeen otin recept.nu-sivustolta.
 
ITALIALAINEN JUUSTOKAKKU
 
150 g pehmeää voita
300 g mantelimassaa
6 munaa
250 g ricottajuustoa
1 sitruuna tai appelsiini
(1 karvasmanteli)
½ dl vehnäjauhoja
juoksevaa margariinia ja mantelijauhoa leivitykseen
 
Pese sitruuna/appelsiini ja raasta sen kuori. Mehun voit puristaa pakastimeen talteen.
Vatkaa voi ja raastettu mantelimassa kreemimäiseksi. Lisää yksi muna kerrallaan välillä vatkaten.
Lisää ricottajuusto ja raastettu sitrushedelmän kuori. Jos laitat karvasmantelin, raasta sekin mukaan. Sekoita hyvin.
Lisää jauhot ja sekoita varovasti esim. taikinanuolijalla.
Voitele ja jauhota 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista ~30 min ajan 175 C uunissa. Massa hyytyy jäähtyessään.