Kokeilkaapa tätä amerikkalaista suklaapiirasta! Sillä ei ole mitään tekemistä mokkapalatyyppisten piirakoiden kanssa, vaan tämä on sitkeää, toffeemaista. Siltä ja väliltä onko se piirakkaa vai karkkia :) Ohje on alunperin amerikkalainen, mutta itse otin sen ruotsalaisesta Cupcakes 'n' Stuff -blogista.
 
CHOCOLATE FUDGE BROWNIES
 
1,8 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1,8 dl sokeria
75 g voita
100 g valkosuklaata
200 g maitosuklaata
3 tl vaniljasokeria
2 munaa
 
Pilko suklaat, vaalea ja maitosuklaa omiin astioihinsa. Laita kattilaan voi ja sokeri ja kuumenna kunnes kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Lisää kuumaan seokseen 75 g maitosuklaata ja 75 g valkoista suklaata. Sekoita kunnes suklaat sulavat.
 
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Kun voi-sokeriseos on jäähtynyt riittävästi, vatkaa munat yksi kerrallaan sekaan. Seos ei saa olla niin kuumaa, että munat alkavat hyytyä. Lisää 75 g maitosuklaapaloja.
 
Voitele ~23 x 23 cm kokoinen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle loput suklaat, jäljellä pitäisi olla 25 g valkosuklaata ja 50 g maitosuklaata. Paista 175 C ~30 minuutin ajan. Sopii hyvin tarjottavaksi heti lämpimänä ja esim. jäätelö sopii hyvin kaveriksi.