ruoka1.jpg

Kanapallerot sweet & sour -kastikkeessa

Kanapallerot:

Luutonta, nahatonta broileria palasina

1/3 cup maissitärkkelystä

pari rkl öljyä paistamiseen

punainen paprika 

keltainen paprika 

sipuli

Kastike:

3/4 cup sokeria

1/2 cup omenaviinietikkaa (myös valkoviinietikka käy)

2 rkl soijakastiketta 

2 valkosipulinkynttä

1/2 tl suolaa 

1/4 cup ketsuppia

1 rkl maissitärkkelystä ja pari rkl kylmää vettä 

 

Valmista ensin kastike. Sokeri, etikka, valkosipuli, suola ja ketsuppi kattilaan,  sekiita ja keitä kiehumispisteeseen. Vatkaa maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää kattilaan. Sekoita kunnes sakenee ja jätä sitten tekeytymään miedolla lämmöllä. 

Laita kananpalat ja maizena pieneen muovipussiin (minigrip tai pakastepussi) ja pyörittele kanapalat jauhoon tai sekoita ne keskenään kulhossa. Paista öljyssä pannulla muutama minuutti, lisää sitten sipuli ja paprikat. Kypsennä kunnes kana on kauniin ruskeaa ja läpikypsää. 

Lisää kastike kanapalojen ja vihannesten sekaan.