Erittäin herkullisia sämpylöitä tuli tästä ohjeesta! Mysli antaa kivan pikku twistin ja hunajan määrä oli juuri sopiva.
HUNAJAKAURASÄMPYLÄT
5 dl kädenlämpöistä maitoa tai vettä
1 pss kuivahiivaa
1(-2 tl) suolaa
3 rkl hunajaa
1 dl mysliä
noin 1,5 l sämpyläjauhoja (tai eri jauhojen yhdistelmiä)
1/2 dl rypsiöljyä
Liuota hiiva, suola, hunaja ja mysli kädenlämpöiseen nesteeseen. Alusta jauhot vähitellen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Jauhojen määrä saattaa hieman vaihdella. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta pieniä sämpylöitä ja kohota liinan alla. Voitele vedellä tai maidolla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
Ohje hunaja.fi -sivustolta.