VADELMA-MUTAKAKKU
 
100 g tummaa suklaata
100 g voita
3/4 dl sokeria
2 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 dl vadelmia
½ dl vahvaa vadelmamehua
 
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa alhaisella lämpötilalla välillä sekoittaen. Vatkaa omassa kulhossaan voi ja sokeri ja lisää munat yksitellen välillä vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita mehu, vadelmat ja sulatettu suklaa varovasti sekoittaen taikinaan. Voitele irtopohjavuoka margariinilla ja kaada taikina siihen. Paista uunin keskitasolla ~15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä löysäksi. Tarjoa jäähtyneenä esim. jäätelön tai kermavaahdon kera.