Rakkaudesta ruokaan -blogin bostonpullaohjetta muokkaillen teimme tänään cappuccinotäytteisiä kierrepullia. Ei yhtään hassumpia :)
 
CAPPUCCINOTÄYTTEISET KIERREPULLAT
 
Pullataikina:
 
3 dl maitoa (tai vettä)
½ pkt hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia sulatettuna
 
Täyte:
 
100 g margariinia
1 dl cappuccinojauhetta (alkuperäisessä ohjeessa karamellinmakuista, minulla oli kaksi pussia suklaalattea ja yksi tavallinen latte)
2 tl vaniljasokeria
tomusokeria maun mukaan (käytin noin desin)
 
Valmista pullataikina tavalliseen tapaan ja kohota lämpimässä. Valmista sillä aikaa täyte vatkaamalla kaikki aineet keskenään. Tomusokerin määrä selviää maistelemalla täytettä välillä. Kauli taikina levyksi ja levitä täyte sille. Rullaa taikina kuin tekisit korvapuusteja ja leikkaa 2-3 cm leveiksi paloiksi. Pullat kannattaa laittaa muffinivuokiin, sillä täyte leviää muuten pitkin leivinpeltiä. Kohota lämpimässä, voitele kananmunalla ja paista 225 C uunin keskitasolla noin 10 min ajan kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
 
VINKKI: Lisäämällä voitelukananmunaan hiukan maitoa saat pulliin kauniin värin.