Chili con carnea on toki tullut moneen kertaan syötyä, mutta pavut piirakassa oli uusi juttu :) Maukas ja erittäin ruokaisa piirakka, hyvää vaikka evääksi töihin!

CHILI CON CARNE -PIIRAKKA

Pohja

100 g margariinia
100 g rahkaa
1 dl kauraleseitä
1½ dl grahamjauhoja
1-2 dl hiivaleipäjauhoja
suolaa

Täyte
400 g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chilipalko
2 rkl tomaattipurettä
1 prk ruskeita tai valkoisia papuja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita margariini ja rahka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi margariini-rahkaseoksen kanssa taikinaksi. Voitele piirakkavuoka, painele taikina siihen ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita pavut valumaan. Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja suikaloitu chilipalko ja hauduta hetki. Sekoita joukkoon tomaattipure ja valutetut pavut. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada täyte piirakkapohjalle. Vatkaa kananmunat ja tuorejuusto sekaisin ja kaada seos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 C uunissa 35-40 minuuttia.

Täytteen ohje on Teresa Välimäen käsialaa.