Ruokapirkassa #11-12 oli rahkapiirakan ohje, jota ajattelin kokeilla sillä että siihen tuli niin paljon muutakin täytettä kuin rahkaa, että miehenikin saattaisi sitä syödä. Ihan hyvää, mutta omaan makuuni rahka saisi maistua enemmän. Mitäpä isäntä sitten piirakasta sanoi? "Ei se maistu mutta haisee ihan rahkalle". Just just.
 
Ohjeella sai kaksi pientä piirakkaa, toisen tein tuohon 18 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan (ja vein kiirastorstaina töihin) ja toisen siihen pieneen sydänvuokaan (muutama postaus alaspäin).
 
HEDELMÄRAHKATORTTU
 
Pohja:

125 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

1 tölkki (410 g) persikkaviipaleita (itse siivutin puolikkaita)

250 g maitorahkaa

200 g kermaviiliä

1 dl kermaa

1 dl sokeria

1 pienen sitruunan mehu

2 kananmunaa

2 tl vanilliinisokeria

(2 rkl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja)

 

Tee pohjataikina kuten normi murotaikina ja levitä se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä valutetut persikkaviipaleet vuokaan taikinan päälle. Sekoita täytteen ainekset ja kaada persikoiden päälle. Kypsennä torttua uunin alaosassa 175 asteessa ~tunnin ajan.

 

Tuosta perunajauhosta… laitoin sen sulkuihin siksi, että itse unohdin sen. Mutta täytteestä tuli ilman sitäkin ihan normi rahka- tai kermaviilipiirakan päällisen paksuista, joten perunajauhojen kanssa siitä olisi tullut varsinaista tönkköä?