Kun grilliin vaihtaa ritilän tilalle muurikkapannun, voidaan herkutella muurinpohjaletuilla :) Tunnetko sen jo kielesi päällä; rapean pitsisen reunan ja suussa sulavan maun :D
Luin pitkän keskustelun siitä, miten muurinpohjalettuihin saadaan se kunnollinen, rapea pitsinen reuna. Monia eri vinkkejä annettiin ja koitin niistä koota yhteiset tekijät ja päädyin tällaiseen listaan:
MUURINPOHJALETUT
3 munaa
1 litra täysmaitoa (punaista)
1½ tl suolaa
2½ dl ohrajauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat, suola ja jauhot kylmään maitoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia, mielellään yön yli. Paista muurikkapannussa suuria ohuita räiskäleitä. Letut voi tarjoilla suolaisten täytteiden tai makeiden lisukkeiden kera, mutta erittäin hyviä ne ovat myös pelkästään hienosokeria päälle ripoteltuina.