Kun grilliin vaihtaa ritilän tilalle muurikkapannun, voidaan herkutella muurinpohjaletuilla :) Tunnetko sen jo kielesi päällä; rapean pitsisen reunan ja suussa sulavan maun :D

Luin pitkän keskustelun siitä, miten muurinpohjalettuihin saadaan se kunnollinen, rapea pitsinen reuna. Monia eri vinkkejä annettiin ja koitin niistä koota yhteiset tekijät ja päädyin tällaiseen listaan:

* ohrajauhoja pitää olla enemmän kuin vehnäjauhoja
* taikinan pitää olla löysää
*  taikinan annetaan seistä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia, mielellään yön yli * taikinaa kaadetaan pannulle ohuesti, reunoilta keskelle päin
* letut pitää paistaa erittäin kuumalla tulella

 

MUURINPOHJALETUT

 

3 munaa

1 litra täysmaitoa (punaista)

1½ tl suolaa

2½ dl ohrajauhoja

1½ dl vehnäjauhoja

margariinia tai voita paistamiseen
 

Vatkaa munat, suola ja jauhot kylmään maitoon. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia, mielellään yön yli. Paista muurikkapannussa suuria ohuita räiskäleitä. Letut voi tarjoilla suolaisten täytteiden tai makeiden lisukkeiden kera, mutta erittäin hyviä ne ovat myös pelkästään hienosokeria päälle ripoteltuina.