Näinhän ne leipomukset kuvataan, naps lehden sivulta?
Teimme tätä piirakkaa tyttösen kanssa viime syksynä puutalkooväelle kahvin kanssa ja se oli mielettömän hyvää. Todistajia siis riittää useitakin sille, että olemme tätä testanneet ja varmasti yhtä monta sille, miten herkullista se oli ;) Senkin voisin vannoa, että olen piirakan omassakin keittiössä kuvannut, mutta kuvia vain ei löydy koneelta. Ei löydy tosin mitään muitakaan kuvia elokuun lopun ja marraskuun ensimmäisen päivän väliltä. Outoa.
 
Piirakka ei ollut outoa ollenkaan, vaan erittäin hyvää :)
 
PORKKANA-KINUSKIPIIRAKKA
 
200 g porkkanaa
2 munaa
2 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl mantelirouhetta
125 g margariinia
2 rkl appelsiinimehua
 
Appelsiini-kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
 
Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vahhdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja pähkinärouhe keskenään ja lisää varovasti nostellen jauhoseosta munavaahtoon vuorotellen sulatetun rasvan kanssa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste sekä appelsiinimehu.
 
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ~25x35 cm kokoiseen uunivuokaan. Paista 175 C uunissa ~½ tuntia. Anna kakkulevyn jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrutus.
 
Mittaa kuorrutuksen aineet reilunkokoiseen kattilaan ja anna niiden kiehua suht reippaasti ~10-15 min tai kunnes kuorrutus sakenee. Tiputa pisara kuorrutetta jääkylmään veteen, jos se pysyy koossa, kuorrute on valmista. Valuta kuuma kinuski tasaisesti kakkulevyn päälle. Anna hieman jähmettyä ja leikkaa sitten annospaloiksi. 
 
Ohje Yhteishyvän ruokaliitteestä 8/10.