750 g perunasipulisekoitusta
230 g savukinkkua
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk 3 juuston kermaa
100 g Gybna Baida juustoa (tai Apetina fetaa)
 

Voitele uunivuoka. Sekoita isossa kulhossa perunasipulisekoitus, kinkkusilppu sekä saksilla pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Murustele juusto sekaan, kannattaa jättää vähän isompiakin sattumia. Kumoa vuokaan ja kaada 3 juuston kerma päälle. (Voit halutessasi lisätä vielä juustoraastetta joko heti tai kypsennyksen puolivälissä)
 
Kaloreita 113 kcal/100 g. 

Tampereen seudulla Taverna-merkkistä gybna baida juustoa saa ainakin Citymarketeista. Purkissa kerrotaan gybna baidan olevan arabialainen nimitys valkoiselle suolavedessä säilytettävälle juustolle. Juuston keksivät satoja vuosia sitten beduiinit huomatessaan että juusto säilyy paljon pidempään suolaveteen säilöttynä. Juusto muistuttaa paljon fetaa mutta on normaalisti käyttämääni kantikkaan malliseen Apetina-fetaan verrattuna jotenkin pehmeämpää maultaan. Uunissa olon se kesti hyvin (kuten Apetinan kuutioon pakattu fetakin), eli ei tullut lainkaan kumimaiseksi kuten valitettavasti monet kokeilemani fetajuustot.
 
Alkuperäisen idean sain Marien blogista, mutta ei taitaisi Marie tätä versiota enää tunnistaa ;)