Kahden värin browniet
 
Suklaataikina
300 g tummaa (leivonta)suklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
 
Tuorejuustokerros
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl vehnäjauhoja
 
Voitele kulmikas ~20 x 30 cm vuoka. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina, sekoita kunnes suklaa on sulanut.
 
Vaahdota munat ja sokeri, lisää suklaarasvaseos. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja levinjauhe ja lisää ne taikinaan. (Itse lisään jauhoseokset aina siivilän kautta). Kaada taikina vuokaan ja valmista sen jälkeen tuorejuustoseos.
 
Notkista juusto ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Siivilöi jauhot seokseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta seoksesta isoja nokareita suklaataikinan päälle. Kauho varovasti sieltä täältä suklaataikinaa haarukalla tuorejuustotaikinan päälle, niin että ne eriväriset taikinat muodostavat marmorikuviota.
 
Paista kakkua 175 C uunin keskitasolla ~40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä mehevän kosteaksi joten varo ettet paista liikaa. Jäähdytä hyvin ja leikkaa ruuduiksi. Saat kakusta ~25 palaa. Halutessasi voit koristella palat esim. rouhitulla (valko)suklaalla.
 
VINKKI: Maustamattoman tuorejuuston sijaan esim. appelsiinituorejuusto voisi antaa kivasti makua! Maustamattomaan taas voisi lisätä esim. vadelmia?