4 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

3 dl mysliä

2 dl sämpyläjauhoja (tai hiivaleipä-)

6 dl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

2 rkl hunajaa

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola, mysli ja sämpyläjauhot Lisää vehnäjauhot mutta jätä vielä hiukan sivuun. Lisää alustuksen loppuvaiheessa öljy ja loput vehnäjauhot. Anna kohota liinan alla ~20 min. Muotoile taikina sämpylöiksi leivinpellille. Peitä liina ja kohota toiset 20 min. Voitele sämpylät vedellä juuri ennen uuniin laittoa. Paista 225 C:ssa 12-15 minuuttia.
 

 

Alkuperäinen ohje napattu Yhteishyvän Ruokamaailman sivuilta. Siinä ei hunajaa ollut lainkaan ja vehnäjauhoja oli vain 4 dl mutta se ei riittänyt.