Naapureille tarjoilluissa ystävänpäivämuffineissa on sitruunanmakuinen leivonnainen sekä eräästä amerikkalaisblogista löytämäni Jell-o kuorrute, jota piti heti päästä kokeilemaan. Mansikanmakuinen Jell-o antoi leivonnaisiin hempeän värin :) Ripottelin muffineitten pinnalle sydämenmuotoisia koristeita lisähempeyttä luomaan ja painelin osan niistä taikinaan. Hyvin kestivät uunissa :)

SITRUUNAMUFFINIT

5½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
125 g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
1 prk kermaviiliä
1 sitruunan raastettu kuori + pari rkl mehua

Sekoita kuivat ainekset. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Vatkaa voi /margariini sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen ja sen jälkeen kermaviili sekä sitruunankuori ja -mehu. Sekoita kuivat ainekset varovaisesti joukkoon. Jaa 12 isoon vuokaan tai ~18 pienempään. Paista ~25 min 200 C:ssa uunin keskitasolla.

MANSIKANMAKUINEN JELL-O KUORRUTUS

3 oz paketti Jell-O mansikkaa
1,5 dl sokeria
1 munanvalkuainen
1 tl vaniljasokeria
reilu desi kiehuvaa vettä

Laita kaikki aineet vettä lukuunottamatta kulhoon. Kiehauta vettä ja kaada vesimäärä välittömästi kulhoon ja ala vatkata seosta. Vatkaaminen roiskuu, joten käytä suojareunaa tai ellei sinulla ole sellaista, suojaa kulho esim. pyyhkeellä. Alkuperäisen ohjeen mukaan 5 minuuttia yleiskoneen täydellä teholla riittää. Itselläni on käytössä vain perus sähkövatkain, jolla vaahdon aikaan saamiseksi meni lähes puoli tuntia.