JOULUINEN PULLAKRANSSI

 
Pullataikina
3 dl maitoa (tai vettä)
50 g hiivaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
½ tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia tai voita
 
Täyte
50 g voita
2 prk erivärisiä kirsikoita
fariinisokeria
(pähkinärouhetta, vaniljasokeria, rusinoita ym. maun mukaan)
 
Valmista pullataikina normaaliin tapaan. Kun taikina on kohonnut lämpimässä, kaaviloi se levyksi. Pehmitä voita varovasti mikrossa ja levitä veitsellä pullalevylle. Ripottele päälle fariinisokeria. Puolita kirsikat ja jaa ne tasaisesti levylle. Kierrä rullalle kuin kääretorttu ja muotoile joko kranssiksi (nipistele päät hyvin yhteen) tai sarven muotoon. Leikkaa saksilla viiltoja ulkoreunasta sisäreunaa kohti ~5 sentin välein. Kohota uudestaan. Voitele munamaidolla ja paista 200 C uunissa keskitasolla ~20 minuutin ajan.
 
Ohje on Vilijaanan blogista Rakkaudesta Ruokaan.