062-normal.jpg
 
Lisää suussasulavan makeita amerikkalaisherkkuja! Näiden täyte koostuu lähinnä suklaasta, sokerista ja tuorejuustosta ;)

MARMOROIDUT JUUSTOKAKKUPALAT

Pohja:
6 dl keksimuruja
6 rkl voita sulatettuna

Täyte:
114 g tummaa suklaata
2 rkl voita
265 g sokeria
4½ tl jauhoja
600 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
4½ tl vaniljauutetta
3 isoa kananmunaa

Laita uuni kuumenemaan 170 C:een, ritilä keskitasolla.

Painele keksimuruseos voidellun vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Palastele suklaa kattilaan, lisää voi ja sulata ne liedellä. Sekoittele säännöllisesti kunnes sulavat.  Ota pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, mikä vie ~15 minuuttia.
Sekoita sokeri ja jauhot kulhossa ja laita sivuun. Laita tuorejuusto toiseen kulhoon ja vatkaa sitä muutama minuutti. Vatkaa sekaan sokeri-jauhoseos. Lisää vaniljauute ja kananmunat yksi kerrallaan vatkaten.
Ota 7 desiä taikinasta sivuun. Lisää jäljelle jääneeseen sulatettu suklaa-voiseos ja sekoita kunnes tasaista.
Kaada vaalea taikina pohjan päälle. Tiputtele ruokalusikalla kasoja suklaataikinasta sinne tänne vaalean taikinan päälle. Vedä suklaataikinasta voiveitsellä marmorikuviota taikinan pintaan, esim. piirtämällä kahdeksikkoa.

Paista piirakkaa ~30 minuutin ajan kunnes reunoista pari-kolme senttiä on kypsynyt ja keskiosa on vielä hieman löysää. Laita jäähtymään ritilälle ja anna jäähtyä hyvin. Siirrä jääkaappiin ja anna jäähtyä siellä vielä vähintään 1-2 tunnin ajan. Leikkaa paloiksi ja tarjoile kylmänä.