maap%C3%A4hkinamudcake-normal.jpg
(kuvapäivitys kesältä 2013)
 
Kaloreista viis, tämä kakku on taivaallista! Suklaata, toffeeta ja makealle vastapainoksi suolapähkinöitä, toimii :)
 
MAAPÄHKINÄMUTAKAKKU
 
150 g voita
2 dl hienosokeria
3 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
1 rulla toffeetäytteisiä Center-karkkeja
 
Kuorrutus
200 g tummaa suklaata
2 dl maapähkinöitä (käytin suolapähkinöitä)
 
Voitele ~22 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka. Laita uuni lämpeämään 200 C'een.
 
Sulata voi mikrossa tai kattilassa.
 
Vispaa kevyesti yhteen munat ja sokeri. Sekoita kaakao jauhoihin ja lisää jauhoseos sekä jäähtynyt voisula muna-sokeriseokseen.
 
Kaada taikina vuokaan. Painele toffeekarkit taikinaan ja paista kakkua uunin keskiosassa ~10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota sitten vuoasta.
 
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Murskaa pähkinöitä pienemmiksi ja sekoita suklaaseen. Levitä seos kakun päälle ja laita jääkaappiin tekeytymään.
 
VINKKI: Ota kakku riittävän ajoissa ennen tarjoilua pois jääkaapista, muuten se on kivikovaa leikata! (miten niin omasta kokemuksesta...)