Sekasopan Marien sivuille taas pitkästä aikaa päädyttyäni tilasin isännältä tätä herkullisen näköistä lohi-pinaattipiirakkaa :)
 
 
LOHI-PINAATTIPIIRAKKA
 
125 g margariinia
3½ rkl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
1/4 dl silputtua tilliä
maustemitta suolaa
 
Mittaa kulhoon jauhot, suola ja silputtu tilli. Nypi joukkoon rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinapalloksi. Vaivaa vain sen verran kuin on pakko ettei taikina sitkisty. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
 
300 g yrttimarinoituja lohikuutioita / -suikaleita
2 pussia pakastettua pinaattia
1 sipuli (tai 10 cm pala purjoa)
½ rkl öljyä
hyppysellinen suolaa
ripaus maustepippuria
ripaus valkopippuria
2½ dl kevyttä ruokakermaa
3 munaa
2 tl sitruunamehua
3/4 dl silputtua tilliä
 
Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää jäiset pinaattikuutiot ja kuumenna kunnes pinaatti on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla.
 
Laita uuni lämpenemään 200 C'een. Voitele 26 cm irtopohjavuoka. Kauli pohjan taikina leivinpaperin päällä ~30 cm halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi ja siirrä se vuokaan leivinpaperin avulla. Painele taikina varovasti vuokaan niin että saat korkeat reunat. Pistele pohja haarukalla ja esipaista sitä alimmalla tasolla ~10-15 minuutin ajan. Ota vuoka uunista ja levitä pinaattiseos pohjalle. Ripottele lohikuutiot pinaattikerroksen päälle. Riko munat kulhoon, lisää ruokakerma, tilli, suola, mausteet sekä sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan lohipalojen päälle. Paista uunissa 200 C keskitasolla ~35 min. (Meillä oli uunissa vielä 10 min pidempään että sai väriä pintaan.) Sopii tarjottavaksi sekä lämpimänä että kylmänä.