Jotkut ohjeet näköjään vaan kannattaa käydä hakemassa amerikkalaisilta sivustoilta, sen verran ihanaisia tuli näistä suklaakekseistä! Mulla ei tummaa suklaata ollut kuin puoli levyä joten paloittelin pussillisen Pätkiksiä sekaan, eikä se makua ainakaan huonompaan suuntaan vienyt :) Jauhojen määrä suhteessa kaikkeen muuhun ihmetytti ensin, mutta kyllä se ihan oikein on. Kaikki nuo epämääräiset möykyt ovat sulaa suklaata ---ahh!
Ai niin, tuosta suolan lisäämisestä vielä sen verran, että minä sen jätin pois, enkä laittaisi ensi kerrallakaan. Kun etsin yhteen toiseen ohjeeseen paljonko se "stick of butter" onkaan, opin että jenkit käyttää leivontaan suolatonta voita. Jos sinäkin käytät, niin lisää sitten, muuten ei kannata :)
Dark Chocolate Chunk Cookies
 
250 g voita
3 ½ dl sokeria
2 isoa munaa
1 tl vaniljasokeria
4 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(1/2 tl suolaa)
1 ¾ dl kaakaojauhetta
4 dl tummaa suklaata isoiksi paloiksi murskattuna
 
Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri isossa kulhossa kunnes siitä tulee vaaleaa. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola jos lisäät sitä sekä kaakaojauhe. Sekoita jauhoseos vähitellen rasva-sokeriseokseen ja lisää viimeiseksi suklaapalat. Nämä eivät ole "chocolate chip cookies" vaan "chocolate chunk cookies", joten reiluja paloja! ;)
 
Pyörittele keksejä pellille leivinpaperin päälle, reilu ruokalusikallinen taikinaa yhteen keksiin. Nämä eivät paljon levinneet, melkein jäivät sellaisiksi kun pyörittelin, tasoittuivat vain pinnastaan.  Paista 175 C uunissa ~11-12 min. Kekseistä on tarkoitus jäädä mehukkaan kosteita, joten älä ylipaista niitä. Anna jäähtyä pellillä ~4-5 min ajan ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Aivan ihanilta nämä maistuivat vielä hieman lämpiminä ja olivat ainakin silloin niin makeita että hamusin maitopurkkia jääkaapista jo kerran haukattuani. Ilmankos amerikkalaiset syö keksit maidon kanssa!